Klaas_110521-_0016__5__s

Klaas de Jong (filmproducent) heeft gestudeerd aan de TU Electronics. Naast een start in de technische sector, is Klaas ook direct de creatieve hoek ingeslagen, eerst in muziek en theater, toen naar film en tv. Hij heeft aan de voet gestaan van vele projecten, zoals o.a. De Kast, Henk Westbroek, Twarres, Het Goede Doel, Treble en Simmer 2000.
Als hoofdproducent heeft hij een hele rij succesvolle films op zijn naam staan, te weten: Michiel de Ruyter, Verliefd op Ibiza, Toscaanse Bruiloft, Tuintje in mijn Hart, Sneekweek, De Schippers van de Kameleon, Kameleon 2, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Hel van ‘63, Penny’s Shadow, Bennie Stout – De Grote Film van Sinterklaas en Apenstreken. Zijn nieuwste project Redbad is net in de bioscoop geweest. Momenteel is zijn documentaire-serie Wine Masters (seizoen Frankrijk) verkrijgbaar via diverse kanalen (Amazon, itunes, Vimeo) en is het tweede seizoen (Italië) in de maak.
Ook als executive producer zijn vele titels aan zijn naam verbonden. De diversiteit en de ‘know how’ van Klaas de Jong zorgt voor de solide ondergrond van Farmhouse.
Als producent van Farmhouse zet Klaas de grote lijnen uit voor de producties in ontwikkeling. Buiten zijn praktische creatieve input ligt zijn kracht met name binnen het financiële aspect wat een zeer belangrijk onderdeel is om de film te realiseren. Hij is de drijvende kracht en motor van het bedrijf.
Klaas was van 2010 tot 2013 bestuurslid van de Filmproducenten Nederland FNP en nam in die functie deel als een beleidsbepalend adviseur.
Klaas was tevens adviseur bij filmfinanciering adviesbedrijf MYM “Make your Movie” www.filminvestering.nl.

Zie ook CV Klaas de Jong
http://www.klaasdejong.nl/
http://www.kiar.nl/
en Klaas de Jong op IMDb