Poster_redbad_de_legende

Redbad

Het is 700 na Christus. Noord-Europa is verdeeld in twee werelden, boven de rivieren leven de Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’), Saksen en Denen. Onder de rivieren heersen de Franken. De Franken willen doen wat zelfs de Romeinen niet is gelukt: heel Europa veroveren. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom. Ze azen op het belangrijkste handelscentrum van Europa, Dorestad, waar de Friese koning Aldigisl regeert.

Redbad (Gijs Naber), zoon van Koning Aldigisl (Huub Stapel), twijfelt aan de heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne (Lisa Smit) wordt aangewezen om geofferd te worden aan de goden.

Tijdens het offerritueel vallen de Franken Dorestad binnen. De Friezen raken Dorestad kwijt en vluchten naar Wijnaldum. Redbads oom Eibert (Derek de Lint) grijpt de macht en beschuldigt Redbad van de nederlaag en de dood van zijn broer. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan in Denemarken.

Hij wordt langzaam opgenomen bij de Vikingen en leert de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Nadat hij met hen meevecht tegen hun rivalen, de Svear, trouwt hij met Frea (Loes Haverkort), dochter van koning Wiglek (Søren Malling).

Als hij samen met zijn vrouw terugkeert naar Dorestad, ontdekt hij dat zijn zus Sinde (Britte Lagcher) is uitgehuwelijkt aan Karel Martel (Tibo Vandenborre), zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal (Jonathan Banks). Tijdens een jaarmarkt ziet Redbad hoe priester Willibrord (Jack Wouterse) zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Redbad zweert haar te bevrijden.

Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom Eibert en neef Jurre (Teun Kuilboer), die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan…

De film is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD.

De film is vanaf 28 juni 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Genre: Historische saga / actiefilm

Producent: Farmhouse Film & TV
Co-producent Belgie: Katleen Goossens (Bulletproof Cupid bvba)
Regisseur: Roel Reiné
Scenario: Alex van Galen
Distributeur: Splendid Film
Bioscoop release: 28 juni 2018
DVD release: 18 oktober 2018

open de site van Redbad.

scroll naar de trailer.

poster (JPG)

download


terug naar catalogus